Doğal Doğum Kocaeli

    Doğal doğum Kocaeli, zorunlu olmayan hiçbir tıbbi işlem yapılmadan gerçekleştirilen, özel bir vajinal doğum uygulamasıdır. Doğal doğum cerrahi işlemlere ve benzer uygulamalara başvurulmadan yapılır. Böylece anne doğumdan çok kısa bir süre sonra iyileşir. Sezaryen doğum uygulamasında olduğu gibi günlerce yatakta kalmasına veya hastane yatışı gibi işlemlere gerek kalmaz. Yazımızın devamında ‘’Doğal doğum nasıl yapılır?’’, ‘’Doğal doğumla normal doğum arasındaki farklar nelerdir?’’, ‘’Doğal doğum ne kadar sürer?’’ ve ‘’Doğal doğumun faydaları nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Kocaeli doğal doğum uygulaması ve benzer uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Yaşar Çeğil ile iletişime geçebilirsiniz. 

    Doğal Doğum Nedir?

    Doğal doğum, doğum sürecinin anne bedeni tarafından yönetilmesi ile meydana gelen, özel bir vajinal doğum yöntemidir. Doğal doğumun pek çok avantajı vardır. Bu avantajlar arasında annenin bilincinin doğum sonrasında açık olması, bebeğini doğumdan sonra hemen kucaklayabilmesi ve emzirebilmesi yer alır.

    Normal Doğum Nedir?

    Normal doğum, doğal doğum ile benzerlik taşıyan, vajinal yolla gerçekleşen bir doğum yöntemidir. Bununla birlikte normal doğum sırasında elzem olmasa bile çeşitli ilaç tedavilerine ve tıbbi müdahalelere başvurulabilir.

    Doğal Doğum Neden Yapılır?

    Doğal doğum, bedenin; herhangi bir dış müdahaleye gerek kalmadan doğum olayını gerçekleştirmesine izin vermek amacıyla yapılır. Çünkü kadın bedeni, doğal olarak doğum olayını kendi kendine gerçekleştirme işlevine sahiptir. Doğal doğumun pek çok avantajı ve faydası vardır. Bu yüzden doğal doğum günümüzde anne adayları tarafından sıkça tercih edilmektedir.

    Doğal Doğumun Faydaları Nelerdir?

    Doğal doğumun en önemli faydası, doğum sırasında salgılanan hormonların süt üretimini destekliyor olmasıdır. Bununla birlikte bu hormonlar anne ile bebek arasındaki bağları da güçlendirmektedir.

    Doğal Doğuma Hazırlık Nasıl Yapılır?

    Doğal doğuma hazırlık süreci, gebeliğin herhangi bir noktasında başlayabilir. Bu hazırlık sürecinde anne adayına nefes egzersizleri yapması, beslenme alışkanlıklarını düzenlemesi ve gebelik durumuna uygun egzersizler gerçekleştirmesi önerilir. Aynı şekilde doğal doğum için doğum çantası gibi ekipmanlar da hazır bekletilmelidir. Doktor, gebelik takibi gibi uygulamalar sırasında çiftleri doğal doğuma hazırlık süreçleri hakkında detaylı olarak bilgilendirecektir.

    Doğal Doğum Tehlikeli Mi?

    Doğal doğum tehlikeli değildir. Doğal doğum sırasında daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi gerekmedikçe cerrahi veya medikal müdahaleler gerçekleştirilmez. Ancak doktor ve doğum ekibi, bu gibi müdahaleler için her zaman hazır olarak beklerler. Böylece hem anne adayının hem de bebeğin sağlığı, doğum sırasında modern tıbbi imkanlar dahilinde güvence altına alınmış olur.

    Doğal Doğum Ne Zaman Başlar?

    Doğal doğum genellikle gebeliğin 38. haftası ila 40. haftası arasında başlamaktadır. Eğer doğum; gebeliğin 37. haftasından önce başlarsa bu doğum erken doğum, 42. haftasından sonra başlar ise de geç doğum olarak isimlendirilir.

    Doğal Doğum Ne Kadar Sürer?

    İlk defa doğal doğum veya normal doğum yapan bireylerde doğum olayı yaklaşık 15 saat kadar sürer. İkinci doğal doğumda bu süre 8 saate kadar düşer ve üçüncü doğal doğum ise yaklaşık 3 ila 4 saat içerisinde tamamlanmış olur.

    Doğal Doğum Nasıl Olur?

    Doğal doğumu normal doğumdan ayıran birkaç nokta vardır. Doğal doğum, aynı normal doğum gibi başlar. Ancak doğal doğum sırasında, normal doğumlar sırasında sıkça başvurulan suni sancı ilaçları uygulanmaz. Doğumun kendi kendine başlaması ve annenin bedensel fonksiyonları yardımı ile devam etmesi sağlanır. Doğal doğum sürecinde sancıların şiddeti ve sıklığı zamanla artar. Doğum kanalı genişlemeye başlar ve ‘’su gelmesi’’ olarak tabir edilen durum meydana gelir. Bu süreçte anne adayı çoktan hastaneye gelmiştir. Ancak gerekmedikçe anne adayına bir ilaç tedavisi yapılmamaktadır. Aksine anne adayı yürüyüş yapabilir, içgüdüsel olarak ona daha uygun gelen bir pozisyonda sancıları bekleyebilir. Bir süre sonra kasılmalar nedeniyle rahim ağzının genişliği 10 santimetreyi bulunur. Bu da anne adayının içgüdüsel olarak ıkınmasına neden olur. Bu süreçte doktor ve doğum ekibi anne adayının yanındadır ve gerekli olabilecek her müdahale için hazır olarak beklemektedir. Bir süre sonra ıkınmanın da etkisi ile bebek doğum kanalına girer ve doğum gerçekleşir. Bebeğin doğumunun ardından plasenta da vajinadan çıkar ve doğal doğum tamamlanmış olur. Doğal doğum sonrası bebeğin ilk kontrolleri yapılır ve annenin kucağına verilir. Anne doğumdan hemen sonra bebeğini emzirebilir.

    Kocaeli Doğal Doğum Fiyatları 2025

    Kocaeli doğal doğum fiyatları ve normal doğum ücreti gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Yaşar Çeğil ile iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button