İnfertilite Nedenleri Kocaeli

    İnfertilite nedenleri Kocaeli, çifti meydana getiren partnerlerin birinden veya her ikisinden kaynaklanan, çiftin gebe kalmasını engelleyen etmenlerdir. Bu etmenler yumurta hücresinin spermler tarafından döllenmesini engelleyebilir, döllenen yumurtanın rahim duvarına tutunmasını engelleyebilir, sperm veya yumurta hücrelerinin üretimi ile ilgili sorunlara neden olabilirler. İnfertilite nedenleri, çeşitli kadın doğum uygulamaları ile belirlenebilir ve ortadan kaldırılabilir. Yazımızın devamında ‘’Erkeklerde infertilite nedenleri nelerdir?’’, ‘’Kadınlarda infertilite nedenleri nelerdir?’’, ‘’İnfertilite nedenleri nasıl tespit edilir?’’ ve ‘’İnfertilite teşhisi nasıl konur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İnfertilite nedenleri Kocaeli ve infertilite tedavisi süreçleri hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Yaşar Çeğil ile iletişime geçebilirsiniz.

    İnfertilite Nedir?

    İnfertilite, bir yıl boyunca korunmasız ve düzenli ilişkiye girilmiş olmasına rağmen gebelik oluşmaması durumudur. İnfertilite her geçen gün daha da yaygınlaşan bir problemdir ve günümüzde çiftlerin neredeyse 5’te 1’ini etkilemektedir. Neyse ki gelişen teknoloji ve modern tıp bilimi sayesinde infertil çiftler de gebe kalabilmektedir.

    İnfertilite Belirtileri Nelerdir?

    İnfertilitenin en büyük belirtisi 1 yıl boyunca korunmasız bir şekilde (kondom veya doğum kontrol hapı kullanmaksızın) düzenli cinsel ilişkiye girilmesine rağmen gebeliğin gerçekleşmemesidir. Hatta bu süre anne adayının yaşı 35’ten büyükse 6 aydır. Çünkü 35 yaşından sonra kadınların doğurganlık seviyelerinde azalma meydana gelir. Bu da 6 ay içerisinde gebelik meydana gelmezse kısırlıktan şüphelenmek için yeterlidir. Ancak elbette bu süreçte çiftler mutlaka bir kadın doğum doktoru ile görüşmelidirler. Bazı durumlarda anne adayının yaşı 35’ten büyük olsa da kısırlık anne adayı temelli olmayabilir.

    İnfertilite Nedenleri Nelerdir?

    İnfertilite; bireyin yaşam tarzından beslenme alışkanlıklarına, sahip olduğu hastalıklardan bazı genetik özelliklerine kadar pek çok farklı nedenden meydana geliyor olabilir. İnfertilite yalnızca kadınlara veya yalnızca erkeklere özgü bir sağlık sorunu değildir. Günümüzde hem kadınlarda hem de erkeklerde yaygın bir şekilde görülmektedir. Hatta pek çok çiftte infertilite yalnızca tek bir partner kaynaklı değil, her iki partner kaynaklı görülmektedir. 

    Kadınlarda İnfertilite Nedenleri Nelerdir?

    Kadınlarda infertilite nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:

    • Östrojen ve progesteron hormonlarının dengesi ile ilgili bozukluklar.
    • Tiroid hastalıkları.
    • Yumurtlama bozuklukları.
    • Polikistik over sendromu.
    • Yumurtalık kistleri.
    • Miyomlar ve rahim polipleri.
    • Çikolata kistleri ve bu kistlere yol açan endometriozis hastalığı.
    • Hormon içerikli ilaç kullanımı.
    • Alkol veya sigara bağımlılığı.

    Kadınlarda infertilite nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

    Erkeklerde İnfertilite Nedenleri Nelerdir?

    Erkeklerde infertilite nedenleri arasında şunlar yer alır:

    • Sperm sayısını veya kalitesini etkileyen faktörler.
    • Testosteron gibi önemli hormonlarda azalma ve hormon bozukluğu.
    • Spermlerin hareket kabiliyetiyle ilgili sorunlar ve spermlerde yapısal bozukluklar.
    • Testis damarlarında, testis yapısında ve sperm üretiminde sorunlar.
    • Çeşitli kronik hastalıklar.
    • Önerilmeyen yaşam tarzları. Mesela yoğun sigara kullanımı, aşırı stres, alkol ve zararlı madde kullanımı.

    Erkeklerde infertilite nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

    İnfertilite Tedavisi Var Mı?

    İnfertilite, tedavisi mümkün olan bir sorundur ve günümüzde infertilite sorunu yaşayan çiftlerin önemli bir çoğunluğu modern ve gelişmiş uygulamalar sayesinde çocuk sahibi olabilmektedirler. Ancak infertilite tedavilerine erken yaşlarda başvurulmalıdır. Çünkü anne adayının yaşı, infertilite tedavilerinin başarısı için son derece önemlidir.

    İnfertilite Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    İnfertilite tedavisi, hangi yöntemle yapıldığına göre farklı sürelerde tamamlanabilir. Aşılama tedavisi genellikle 15 gün kadar sürer. Tüp bebek tedavisi ise genelde 16 ila 17 gün içerisinde tamamlanmış olur. Her iki tedavinin de sonuçları tedavi tamamlandıktan sonra yaklaşık 2 hafta içerisinde öğrenilebilir.

    İnfertilite Tedavisi Nasıl Yapılır?

    İnfertilite tedavisi hem anne adayı için hem de baba adayı için bazı uygulamalar içerir. İnfertilite tedavisi kapsamında ilk olarak bazı tanılama uygulamalarına başvurulur. Bu uygulamalar sayesinde infertilitenin hangi nedenden ortaya çıktığı araştırılabilir. Daha sonra ise tamamen çifte özel infertilite tedavisi planlamaları yapılır. Bu planlamalar kapsamında aşılama tedavisi gibi uygulamalar yapılabilir. Aşılama tedavisinde anne adayının sağlıklı ve olgun yumurta hücreleri üretmesi sağlanır. Bu amaç doğrultusunda anne adayına birtakım ilaçlar verilir. Daha sonra ise baba adayından sperm alınır. Alınan spermler yıkanır ve aralarından en sağlıklı olanları, yumurta hücresini döllemeleri için seçilir. Sonra da bu spermler anne rahmine yerleştirilir. Bu tedavinin süresi ve başarı oranı gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Aşılama Tedavisi isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.

    Kocaeli İnfertilite Tedavisi Fiyatları 2024

    Kocaeli infertilite tedavisi fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Yaşar Çeğil ile iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button